zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Kapusta z grzybami według Wandy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami według Wandy

Składniki:

Kapusta z grzybami według Wandy

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami według Wandy
Grzyby starannie umyć i zamoczyć w pół litra wody, aż zmiękną. Grzyby ugotować w tej samej wodzie co się moczyły. Po ugotowaniu odcedzić. Grzyby pokroić a wywar odstawić. Kapustę odcisnąć z soku, pokroić i zalać wywarem z grzybów. Dodać liście laurowe i ugotować. Dodać grzyby i wymieszać. Z połowy masła i mąki zrobić zasmażkę. Na pozostałym maśle zarumienić cebulę. Dodać cebulę do zasmażki i połączyć z kapustą. Wszystko starannie wymieszać, doprawić i dusić pod przykryciem jeszcze 10 minut.