Sposób przygotowania:
Kapusta z jabłkiem i soczewicą
Kapustę szatkujemy solimy i wyciskamy z niej sok. Następnie zalewamy ją 1 szkl gorącej wody i doprowadzamy do wrzenia, chwilę gotujemy a gdy kapusta zmniejszy objętość odcedzamy.
Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie 20 minut.
Pora myjemy, kroimy w pół plasterki i dusimy na maśle, dodajemy kapustę, jabłko i dusimy dolewając śmietankę.
Na końcu dodajemy soczewicę ,koper, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy do smaku.
Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie 20 minut.
Pora myjemy, kroimy w pół plasterki i dusimy na maśle, dodajemy kapustę, jabłko i dusimy dolewając śmietankę.
Na końcu dodajemy soczewicę ,koper, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy do smaku.