Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Surówka z kiszonej kapusty to samo zdrowie i mnóstwo witamin. Często podaję ją jako dodatek do drugiego dania, ale sprawdzi się również jako samodzielna przekąska.

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką

Składniki:

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 twarde kwaśne jabłko
  • natka pietruszki ( według uznania )
  • sól i pieprz do smaku
  • olej ( około 2-3 łyżki )

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką
1. Kapustę płuczemy, dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.

2. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.

3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.

4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

kapusta