Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką
1. Kapustę płuczemy, dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.