Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta z papryką i cebulą jest wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

Składniki:

Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

 

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 cebula czerwona
  • 2-3 łyżki usiekanego koperku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • 1-2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą
Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i oczyszczone z gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę papryki, podsmażyć. Na drugiej patelni z masła i mąki zrobić zasmażkę. Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, wlać wodę, dodać odrobinę soli i gotować. Gdy kapusta jest na pół miękka dodać paprykę z cebulą, gotować do miękkości. Pod koniec połączyć z zasmażką, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.