iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapusta z sosem winegret

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biała kapusta z musztardowym sosem winegret

Kapusta z sosem winegret

Składniki:

Kapusta z sosem winegret

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z sosem winegret
Kapustę białą myjemy osuszamy i kroimy , szatkujemy. Solimy ją ugniatamy ręką i odstawiamy. Po ok 10 min odciskamy. Robimy sos winegret. Mieszamy olej z musztardą , przegotowaną woda i sokiem z cytryny. Dodajemy cukier, starty ząbek czosnku , przyprawę suszone pomidory i pieprz do smaku. Mieszamy dobrze sos. Sosem polewamy kapustę. Dobrze mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy zimne.

Tagi:

kapusta