eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1757]

Kapusta zasmażana Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny dodatek do drugiego dania.

Kapusta zasmażana Eli

Składniki:

Kapusta zasmażana Eli

 

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 czubata łyżka smalcu ze skwarkami
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • ocet lub sok cytrynowy
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana Eli
Kapustę poszatkować,ugotować w słonej wodzie i odcedzić,ale nie do końca(tak żeby zostało trochę wody na dnie).Cebulę i koperek posiekać.Do kapusty dodać smalec ze skwarkami,cebulę,koperek,doprawić do smaku solą,pieprzem,octem i cukrem.Kapustę oprószyć mąką,wymieszać i zasmażyć.Smacznego!

Tagi:

kapusta