Sposób przygotowania:
Kapusta zasmażana inaczej
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, i bardzo drobno kroimy w piórka, a cebulę w kosteczkę- przekładamy do garnka. Podlewamy wodą- ale nie za dużo, tak żeby było poniżej 1-2 cm kapusty, dodajemy przyprawy- sól i kminek Chodzi o to, żeby nie odlewać wody, jeżeli wyjdzie za gęsta, to zawsze można dolać. Całość gotujemy około 10 minut- jeżeli wolicie bardzo miękką to dłużej. W między czasie robimy zakłótkę- rozcieramy masło, dosypujemy mąkę i ucieramy do połączenia się składników. Masło z mąką dodajemy do kapusty, ponownie zagotowujemy. Gotujemy razem około 1 minut- aż mąka straci swój surowy smak. Doprawiamy pieprzem ziołowym, ew solą, dodajemy ocet, a na końcu posypujemy koperkiem, można też dodać zieloną cebulkę. Taka kapusta świetnie smakuję z kotletem mielonym, schabowym czy zwykłą kiełbasą pieczoną lub z grilla Polecam!!
Alex_M
madziulka89
reanja
moje córy też bardzo lubią i teraz robię często:)
pozdrawiam