Sposób przygotowania:
Młoda kapusta zasmażana
Kapustę pozbawiamy wierzchnich liści. Główkę opłukujemy pod bieżącą wodą. Następnie drobno szatkujemy i wrzucamy do garnka, w którym krótko będziemy ją parzyć. U mnie niecałe 7 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w piórka cebule, wrzucamy do rondla i smażymy chwilę. Obgotowaną kapustę odsączamy z wody i przekładamy do rondla z cebulą. Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem, mieszamy i dusimy ok. 5 minut. Możemy podlać trochę wodą, wówczas nie będzie ona taka sucha. Po 5 minutach dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Podsypujemy mąką i ponownie mieszamy kapustę. Możemy jeszcze doprawić do smaku. Na końcu dodajemy opłukany i pokrojony koper, mieszamy przesmażamy jeszcze minutę i kapusta gotowa. Smacznego!!!