Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Kapusta ze śledziami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna sałatka o wyrazistym śledziowym smaku

Kapusta ze śledziami

Składniki:

Kapusta ze śledziami

 

  • 1 mała główka świeżej kapusty
  • 200g słoniny
  • 4śledzie (matjesy)
  • 1 łyżka octu
  • 1łyżka cukru pudru
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta ze śledziami
Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, osączyć i ostudzić. Stopić słoninę pokrajaną w paski. Śledzie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Kapustę, słoninę i śledzie, wymieszać, przyprawić do smaku octem, cukrem i pieprzem i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.

Tagi:

kapusta