beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kapusta ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna kapusta choć bez dodatków

Kapusta ze śmietaną

Składniki:

Kapusta ze śmietaną

 

  • kapusta 1/2 główki
  • śmietana 2-3 łyżki
  • cebula1/2
  • bulion mięsny 3 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kapusta ze śmietaną
Kapustę obieramy,szatkujemy,zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.Gdy się zagotuje odcedzamy i zalewamy mięsnym bulionem lub wywarem.Solimy.Cebulę kroimy i lekko rumienimy na rozgrzanym oleju.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Ogrzewamy chwilę ale nie gotujemy

Tagi:

kapusta