katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Karczek w panierce z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięsko smaczne podane jako dodatek do obiadu albo podane z surówką. Można też podać jako niby przystawkę.

Karczek w panierce z piekarnika

Składniki:

Karczek w panierce z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Karczek w panierce z piekarnika
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok 1 i 1/2cm, Oprószyć solą, pieprzem i nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy plastry mięsa panierowane w jajku i bułce. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy mięso do naczynia. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i obkładamy nią mięso.

Skrapiamy troszkę olejem (najlepiej przykryć )i pieczemy 35-40 min w 180 stopniach.