Sposób przygotowania:
Karczek w panierce z piekarnika
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok 1 i 1/2cm, Oprószyć solą, pieprzem i nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy plastry mięsa panierowane w jajku i bułce. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy mięso do naczynia. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i obkładamy nią mięso.
Skrapiamy troszkę olejem (najlepiej przykryć )i pieczemy 35-40 min w 180 stopniach.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy plastry mięsa panierowane w jajku i bułce. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy mięso do naczynia. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i obkładamy nią mięso.
Skrapiamy troszkę olejem (najlepiej przykryć )i pieczemy 35-40 min w 180 stopniach.