Sposób przygotowania:
Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką
1. Karkówkę pokrój na plastry i rozbij cienko tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Płaty mięsa zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju usmaż kotlety na rumiano z dwóch stron.
2. Brokuła ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Podziel na małe różyczki.
3. Na każdy usmażony kotlet połóż porcję brokuła. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem i posyp startym żółtym serem. Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Brokuła ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Podziel na małe różyczki.
3. Na każdy usmażony kotlet połóż porcję brokuła. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem i posyp startym żółtym serem. Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Marika-
Magdalena88