Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką- doskonała propozycja obiadowa. Podaję go z ziemniakami i surówką.

Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką

Składniki:

Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką
1. Karkówkę pokrój na plastry i rozbij cienko tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Płaty mięsa zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju usmaż kotlety na rumiano z dwóch stron.

2. Brokuła ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Podziel na małe różyczki.

3. Na każdy usmażony kotlet połóż porcję brokuła. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem i posyp startym żółtym serem. Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 

Tagi:

brokuły