Sposób przygotowania:
Aromatyczne kotlety z karkówki
Karkówkę jeśli nie była pokrojona tniemy na plastry. Każdy plaster rozbijamy na satysfakcjonującą nas grubość.
W misce mieszamy jajka, mleko mąkę oraz przyprawy. Do gotowej mieszanki dodajemy rozbite tłuczkiem mięso. Dokładnie całość mieszamy, by masa jajeczna pokryła każdy kawałek mięsa. Tak przygotowane mięso odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki.
Przed przystąpieniem do panierowania wyjmujemy mięso około 30 minut wcześniej, by mięso nabrało temp. pokojowej.
Tak przygotowane mięso obtaczamy w bułce tartej, a jej nadmiar strząsamy. Opanierowane kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
W misce mieszamy jajka, mleko mąkę oraz przyprawy. Do gotowej mieszanki dodajemy rozbite tłuczkiem mięso. Dokładnie całość mieszamy, by masa jajeczna pokryła każdy kawałek mięsa. Tak przygotowane mięso odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki.
Przed przystąpieniem do panierowania wyjmujemy mięso około 30 minut wcześniej, by mięso nabrało temp. pokojowej.
Tak przygotowane mięso obtaczamy w bułce tartej, a jej nadmiar strząsamy. Opanierowane kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.