zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Kiedyś jak dobrze pamiętam podobne kotlety robiła Magda Gessler w jednym z odcinków swojego programu. Zrobiłam więc kotlety z karkówki.

Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli

Składniki:

Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli
Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa. Cebule obrać, umyć i pokroić w plastry. Mleko wymieszać z solą i pieprzem.

W dowolnym naczyniu układać na przemian kotlety, cebulę i zalewać mlekiem. I tak do wykończenia składników.

Naczynie zakryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Potem kotlety wyjąć z mleka, oczyścić z cebuli i obtaczać w mące, potem w jajku i bułce tartej.

Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.