Sposób przygotowania:
Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli
Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa. Cebule obrać, umyć i pokroić w plastry. Mleko wymieszać z solą i pieprzem.
W dowolnym naczyniu układać na przemian kotlety, cebulę i zalewać mlekiem. I tak do wykończenia składników.
Naczynie zakryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Potem kotlety wyjąć z mleka, oczyścić z cebuli i obtaczać w mące, potem w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
W dowolnym naczyniu układać na przemian kotlety, cebulę i zalewać mlekiem. I tak do wykończenia składników.
Naczynie zakryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Potem kotlety wyjąć z mleka, oczyścić z cebuli i obtaczać w mące, potem w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.