Sposób przygotowania:
Karczek w żurawinowym sosie
Pokrojone w plastry mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym, obtoczyć w mące.
Następnie z obu stron zrumienić na rozgrzanym oleju.
Podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości.
Do pół miękkiego mięsa dodać konfiturę z żurawiny, mieszając redukować do uzyskania odpowiedniej gęstości sosu.
Doprawić do smaku sosem sojowym opcjonalnie cukrem i solą.
Następnie z obu stron zrumienić na rozgrzanym oleju.
Podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości.
Do pół miękkiego mięsa dodać konfiturę z żurawiny, mieszając redukować do uzyskania odpowiedniej gęstości sosu.
Doprawić do smaku sosem sojowym opcjonalnie cukrem i solą.
![Karczek w żurawinowym sosie Karczek w żurawinowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-zurawinowym-sosie-510391.jpg)
![Karczek w żurawinowym sosie Karczek w żurawinowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-zurawinowym-sosie-510392.jpg)
![Karczek w żurawinowym sosie Karczek w żurawinowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-zurawinowym-sosie-510393.jpg)
![Karczek w żurawinowym sosie Karczek w żurawinowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-zurawinowym-sosie-510394.jpg)
SylaUla