Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karczek w paprykowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Karczek w paprykowej marynacie smakuje zarówno na ciepło np. z sosikiem jak i na zimno na kanapeczce.

Karczek w paprykowej marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek w paprykowej marynacie

 

Sposób przygotowania:

Karczek w paprykowej marynacie
Karczek dokładnie umyć i osuszyć. Delikatnie natrzeć oliwą oraz wszystkimi przyprawami. Przełożyć do worka do pieczenia. Wstawić na noc do lodówki, aby mięsa dobrze naszło przyprawami.

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Wstawić karczek. Piec około 1,5 godziny. 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozciąć, aby mięso się zrumieniło.

Podawać na gorąco z sosem lub na zimno do kanapek.
Karczek w paprykowej marynacie
Mięso wysmarować oliwą i natrzeć przyprawami.
Karczek w paprykowej marynacie
Mięso włożyć do woreczka do pieczenia i na noc do lodówki.
Karczek w paprykowej marynacie
Karczek piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Karczek w paprykowej marynacie
15 minut przed końcem pieczenia worek rozciąć.