Sposób przygotowania:
Marynowany karczek pieczony w worku
Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy oliwą i rozcieramy. Paprykę, czosnek, sól, pieprz łączymy ze sobą i oprószamy przyprawami przygotowany karczek.
Przyprawy dokładnie wcieramy. Przekładamy na folię aluminiową i zawijamy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Po tym czasie wyciągamy mięso i przekładamy do worka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni ok. 1,5 godziny.
Pod koniec pieczenia rozcinamy worek, aby mięsko się zarumieniło. Upieczone mięso wyciągamy i chłodzimy.
Przyprawy dokładnie wcieramy. Przekładamy na folię aluminiową i zawijamy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Po tym czasie wyciągamy mięso i przekładamy do worka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni ok. 1,5 godziny.
Pod koniec pieczenia rozcinamy worek, aby mięsko się zarumieniło. Upieczone mięso wyciągamy i chłodzimy.