Sposób przygotowania:
Karczek w sosie kurkowym
Karczek umyć, osuszyć, delikatnie natrzeć oliwą i oprószyć przyprawami. Mięso obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie oczyścić kurki i usmażyć je na rozgrzanym maśle. Na koniec posolić.
Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać kurki i dusić razem.
Pod koniec sos doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Zagotować i podawać.
Dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie oczyścić kurki i usmażyć je na rozgrzanym maśle. Na koniec posolić.
Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać kurki i dusić razem.
Pod koniec sos doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Zagotować i podawać.