gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Karczek z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Bardzo lubimy takie mięsko z piekarnika .Można je podać na ciepło do obiadu ale jest też pyszne na zimno na chlebek.

Karczek z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Karczek z piekarnika
Pieprz kolorowy ubijamy w możdzierzu. Na talerz albo do miseczki wlewamy olej dodajemy ,sól,pieprz kolorowy,pieprz czosnkowy,paprykę ,oregano mieszamy marynatę dokładnie ze wszystkich stron. Tak przygotowane mięso wkładamy do naczynia do zapiekania zamykamy i odstawiamy do lodówki na dobę.Mięso można obrócić parę razy. Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny .Albo po prostu sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. POLECAM!!! 
Karczek z piekarnika
Etap 1 Przygotować marynatę ze wszystkich składników
Karczek z piekarnika
Etap 2 w marynacie otaczamy mięso i wkładamy do lodówki
Karczek z piekarnika
Etap 3 mięso mozna podać na ciepło ale i na zimno
Karczek z piekarnika
Etap 4 my jednak wolimy mięso na ciepło do obiadu