Sposób przygotowania:
Moje ulubione chorizo - rouladen
► Bakłażan umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić wzdłuż na 1/2 cm. plastry, posolić i odstawić na 10 minut na bok. Oliwki zmiksować lub utrzeć z musztardą w moździerzu na kremową pastę. Bakłażan usmażyć na patelni na gorącym tłuszczu ( 2 łyżki oleju ) z każdej strony. Bakłażan wyjąć.
► Sznycle wieprzowe ( oberschale ) opłukać, osuszyć, przykryć folią spożywczą i lekko rozklepać młotkiem do mięsa. Górną stronę sznycli popieprzyć, posolić i posmarować pastą z oliwek. Następnie obłożyć plastrami bakłażana, chorizo salami ( pokrojone na krótkie cienkie słupki ) i zwinąć w roladę. Rolady spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem i z wierzchu oprószyć solą i pieprzem. W brytfannie rozgrzać pozostały tłuszcz ( 2 łyżki oleju ) i obsmażyć w nim rolady. Rolady wyjąć z brytfanny.
► W tłuszczu po smażeniu rolad, zeszklić cebulę, wlać wino, bulion, dodać liść laurowy, rozmaryn i doprowadzić do wrzenia. Rolady z powrotem włożyć do brytfanny i odkrytą brytfannę z roladami włożyć do piekarnika, dusić około 45 minut w 180°C / Termoobieg /.
► Po tym czasie rolady wyjąć z brytfanny. Z sosu usunąć liść laurowy i gotowć na wolnym ogniu przez około 10 minut. Teraz sos doprawić solą, pieprzem i paprykakremem do smaku. Sos zmiksować z blenderem ręcznym.
► Sznycle wieprzowe ( oberschale ) opłukać, osuszyć, przykryć folią spożywczą i lekko rozklepać młotkiem do mięsa. Górną stronę sznycli popieprzyć, posolić i posmarować pastą z oliwek. Następnie obłożyć plastrami bakłażana, chorizo salami ( pokrojone na krótkie cienkie słupki ) i zwinąć w roladę. Rolady spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem i z wierzchu oprószyć solą i pieprzem. W brytfannie rozgrzać pozostały tłuszcz ( 2 łyżki oleju ) i obsmażyć w nim rolady. Rolady wyjąć z brytfanny.
► W tłuszczu po smażeniu rolad, zeszklić cebulę, wlać wino, bulion, dodać liść laurowy, rozmaryn i doprowadzić do wrzenia. Rolady z powrotem włożyć do brytfanny i odkrytą brytfannę z roladami włożyć do piekarnika, dusić około 45 minut w 180°C / Termoobieg /.
► Po tym czasie rolady wyjąć z brytfanny. Z sosu usunąć liść laurowy i gotowć na wolnym ogniu przez około 10 minut. Teraz sos doprawić solą, pieprzem i paprykakremem do smaku. Sos zmiksować z blenderem ręcznym.