Sposób przygotowania:
Karkówka duszona pod kapustą
Karkówkę myjemy, osuszamy, i kroimy w plastry centymetrowej grubości. Mięso oprószamy solą, pieprzem, lubczykiem i obficie majerankiem (opcjonalnie zamiast wymienionych przypraw możemy użyć przyprawy gyros).
Plastry mięsa składamy w jeden kawałek. Formę do zapiekania wysmarowujemy masłem. Wykładamy kapustę oraz cebulkę uprzednio pokrojoną w talarki i zeszkloną na odrobinie oleju.
Na kapuście układamy mięso, polewamy równomiernie ketchupem.
Pieczemy w 200 stopniach C przez około 1,5 godziny pod przykryciem.
Plastry mięsa składamy w jeden kawałek. Formę do zapiekania wysmarowujemy masłem. Wykładamy kapustę oraz cebulkę uprzednio pokrojoną w talarki i zeszkloną na odrobinie oleju.
Na kapuście układamy mięso, polewamy równomiernie ketchupem.
Pieczemy w 200 stopniach C przez około 1,5 godziny pod przykryciem.