Sposób przygotowania:
Bananowe kluski
Banana obieramy. Twaróg kruszymy i razem z jajkiem i bananem miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy mąkę kokosową, odrobinę soku z cytryny i mieszamy. Możemy też dodać trochę cynamonu.
Wodę gotujemy, solimy i dużą łyżką wkładamy masę twarogowo-bananową.
Kluski gotujemy ok. 3 minut. Na suchej patelni prażymy bułkę tartą z cukrem i posypujemy kluski.
Ja kluski polewam jeszcze wodą spod gotowania, i obsypuję cynamonem.
Wodę gotujemy, solimy i dużą łyżką wkładamy masę twarogowo-bananową.
Kluski gotujemy ok. 3 minut. Na suchej patelni prażymy bułkę tartą z cukrem i posypujemy kluski.
Ja kluski polewam jeszcze wodą spod gotowania, i obsypuję cynamonem.
gosia56