Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w warzywach
Plastry mięsa dokładnie rozbijam. Następnie kazdy plaster doprawiam. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym.
Marchewkę i pietruszkę obieram a następnie kroję w słupki. Pora obieram i kroję w drobne plastry. Cebulę obieram i kroję w grube plastry albo pół plastry. Warzywami obkładam mięso.
Na koniec podlewam ok 50 ml wody.
Mięso duszę w piekarniku pod przykryciem ok 60 min w 180 stopniach. Smacznego.
Marchewkę i pietruszkę obieram a następnie kroję w słupki. Pora obieram i kroję w drobne plastry. Cebulę obieram i kroję w grube plastry albo pół plastry. Warzywami obkładam mięso.
Na koniec podlewam ok 50 ml wody.
Mięso duszę w piekarniku pod przykryciem ok 60 min w 180 stopniach. Smacznego.