Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w sosie własnym
Karkówkę pokroić w grubsze plastry. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć z obu stron, krótko aby mięso zmieniło kolor.
Następnie mięso podlać wodą, dodać pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku oraz listki laurowe. Przykryć i dusić ok 20-30 minut aż karkówka będzie miękka.
Mąkę wymieszać odrobiną wody i zagęścić sos. Gotową karkówkę podałam z kluskami śląskimi i buraczkami.
Następnie mięso podlać wodą, dodać pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku oraz listki laurowe. Przykryć i dusić ok 20-30 minut aż karkówka będzie miękka.
Mąkę wymieszać odrobiną wody i zagęścić sos. Gotową karkówkę podałam z kluskami śląskimi i buraczkami.