Sposób przygotowania:
Karkówka duszona
Karkówkę kroimy na plastry solimy i pieprzymy z obu stron. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę mieszamy z oliwą i przyprawami.
Marynatą nacieramy mięso i zostawiamy w niej na całą noc. Na następny dzień smażymy mięso na suchej patelni,. Cebulę obieramy , kroimy i podsmażamy na oleju.
Gdy cebula nabierze koloru wlewamy ok 1 litra wody dodajemy , kostkę rosołową ,mięso i dusimy do miękkości.
Powstały sos można zabielić łyżeczką mąki.
Marynatą nacieramy mięso i zostawiamy w niej na całą noc. Na następny dzień smażymy mięso na suchej patelni,. Cebulę obieramy , kroimy i podsmażamy na oleju.
Gdy cebula nabierze koloru wlewamy ok 1 litra wody dodajemy , kostkę rosołową ,mięso i dusimy do miękkości.
Powstały sos można zabielić łyżeczką mąki.