Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Karkówka duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Duszona karkówka na obiad w sosie własnym. Szybki smaczny syty obiad, podajemy z ziemniakami i surówką.

Karkówka duszona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka duszona

 

Sposób przygotowania:

Karkówka duszona
Karkówkę kroimy na plastry solimy i pieprzymy z obu stron. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę mieszamy z oliwą i przyprawami.

Marynatą nacieramy mięso i zostawiamy w niej na całą noc. Na następny dzień smażymy mięso na suchej patelni,. Cebulę obieramy , kroimy i podsmażamy na oleju.

Gdy cebula nabierze koloru wlewamy ok 1 litra wody dodajemy , kostkę rosołową ,mięso i dusimy do miękkości.

Powstały sos można zabielić łyżeczką mąki.


Krakówka duszona
Karkówkę kroimy na plastry solimy i pieprzymy z obu stron.
Krakówka duszona
Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę mieszamy z oliwą i przyprawami.
Krakówka duszona
Cebulę obieramy , kroimy i podsmażamy na oleju.
Krakówka duszona
Gdy cebula nabierze koloru wlewamy ok 1 litra wody dodajemy , kostkę rosołową ,mięso i dusimy do miękkości