WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Karkówka gotowana na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna, soczysta i mięciutka karkówka gotowana w przyprawach, majonezie i musztardzie. Idealna na kanapki.

Karkówka gotowana na kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka gotowana na kanapki

 

  • Ok. 1kg karkówki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego ok. 1 łyżeczka
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • Listek laurowy
  • 1 cebula
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Karkówka gotowana na kanapki

ETAP 1:

Mięso przyprawić z wierzchu przyprawą do mięsa wieprzowego.

Do garnka wlać ok. 1 szklankę zimnej wody. Dodać majonez i musztardę i rozmieszać dokładnie rózgą. Włożyć mięso. Dolać tyle wody aby sięgała do 3/4 wysokości mięsa. Dodać cebulę przekrojona na pół, listek, ziele, majeranek i pieprz. Zagotować. Gotować ok godzinę i 15 minut. Wystudzić w zalewie.

Wyjąć, odsączyć i schłodzić w lodówce.

Kroić w cienkie plasterki.

Karkówka gotowana na kanapki
Karkówka po ugotowaniu i wyjęciu z zalewy.
Karkówka gotowana na kanapki
Przyprawiona karkówka włożona do zimnej zalewy
Karkówka gotowana na kanapki
Majonez i musztarda rozmieszane w zimnej wodzie
Karkówka gotowana na kanapki
Karkówka przyprawiona przyprawą do mięsa wieprzowego