WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Tosty prowansalskie z serem i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty z chleba tostowego moczone w jajkach z mlekiem i przyprawami, smażone na patelni i podane z serem wędzonym i pomidorami.

Tosty prowansalskie z serem i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty prowansalskie z serem i pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Tosty prowansalskie z serem i pomidorem

ETAP 1:

Jajka wbić do miski. Dolać mleko i zmiksować. Dodać sól, przyprawę włoską i roztarte zioła prowansalskie. Wymieszać.

W naczyniu prostokątnym ułożyć kromki chleba tostowego i zalać je jajkami z mlekiem. Pozostawić na 15 minut.

Na patelni rozgrzać masło i włożyć chleb. Smażyć z obu stron na rumiano. Wyłożyć na talerz. Ułożyć cienkie plasterki sera i pomidora.

Przyprawić solą i pieprzem.

Tosty prowansalskie z serem i pomidorem
Tosty prowansalske po usmażeniu wyłożone na talerz
Tosty prowansalskie z serem i pomidorem
Tosty prowansalskie w trakcie smażenia na patelni
Tosty prowansalskie z serem i pomidorem
Tosty ułożone w naczyniu i zalane jajkami z mlekiem
Tosty prowansalskie z serem i pomidorem
Zmiksowane jajka z mlekiem i przyprawami.