Sposób przygotowania:
Karkówka marynowana w piwie z miodem
Karkówkę kroję w plastry grubości do 1 cm. Obficie nacieram solą. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewam piwo jasne. Dodaję miód. Mieszam do rozpuszczenia się miodu. Wtedy wkładam plastry mięsa. Marynaty powinna być taka ilość aby mięso było przykryte roztworem piwnym. Odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia smażę na patelni grillowej po 5-8 minut z każdej strony. Miód powinien się nam karmelizować, a mięso przyjąć ładny, złoty kolor. Smacznego.
monwys28
Wera
Próbował może ktoś z Radlerem? Do rybki jest znakomity i ciągnie mnie teraz żeby spróbować z karkówką ;)
pacpaw
Dobry pomysł. O ile wiem radler jest na cytrynce? Warto spróbować i przekazać recenzje
Wera
Na prawdziwej lemoniadzie, zresztą to widać jak przeleje się Radlera to szklanki, jest naturalnie mętne ;)
Co do karkówki to robiłam i mi smakowało, podlewałam co jakiś czas tym mixem Warki i nawet smaczne wyszło ;) Konkretnego przepisu nie mam bo zawsze "na oko" wszystko daje ;)