Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Karkówka miodowo-ketchupowa z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami. Nie znam osoby, która nie lubiłaby karkówki z grilla. Jest soczysta i bardzo aromatyczna.

Karkówka miodowo-ketchupowa z grilla

Składniki:

Karkówka miodowo-ketchupowa z grilla

 

  • 6 plastrów karkówki bez kości
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Marynata:

  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka przyprawy kebab-gyros
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej

Sposób przygotowania:

Karkówka miodowo-ketchupowa z grilla
1. Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać w misce.

2. Mięso rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć z obu stron świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.

3. Plastry mięsa kolejno wrzucać do marynaty i natrzeć tak, aby dokładnie pokryła ona każdy kawałek.

4. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny, a najlepiej na noc.

5. Grillować po 7 minut z każdej strony. Życzę smacznego!