Sposób przygotowania:
Karkówka z czarnej świni z frytkami z batatów
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Musztardę z miodem i pieprzem wymieszać i natrzeć kotlety. Odstawić na dwie godziny. Batata i czosnek obrać. Batata pokroić na frytki a czosnek w plasterki. Włożyć do miski, dodać dwie łyżki oliwy, tymianek sól i pieprz. Wymieszać razem i ułożyć na blasze. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C opcja grill na 30 minut.
W trakcie pieczenia od czasu do czasu przemieszać, by się równo przypiekły ze wszystkich stron. Pod koniec czasu pieczenia frytek rozgrzać patelnię grillową, wlać łyżkę oliwy i przygotowane wcześniej kotlety smażyć krótko na ostrym ogniu, około 2 minuty z każdej strony.
Podawać z frytkami z batatów i warzywami gotowanymi na parze.
W trakcie pieczenia od czasu do czasu przemieszać, by się równo przypiekły ze wszystkich stron. Pod koniec czasu pieczenia frytek rozgrzać patelnię grillową, wlać łyżkę oliwy i przygotowane wcześniej kotlety smażyć krótko na ostrym ogniu, około 2 minuty z każdej strony.
Podawać z frytkami z batatów i warzywami gotowanymi na parze.
niezły kąsek
markulatonix
subaryna
lenian
jeżeli Pani tak lubi:-), ja tak jak napisałam w przepisie smażę na ostrym ogniu