Sposób przygotowania:
Karkówka z grilla
Plastry karkówki przekładamy do woreczka (jeśli mamy karkówkę w kawałku myjemy ją, osuszamy i kroimy na plastry).
Do miski przekładamy przyprawy oraz drobno posiekany czosnek. Wlewamy sos sojowy, miód oraz olej. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do woreczka z mięsem. Zawartość dokładnie mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Godzinę przed grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki ( musi nabrać temp. otoczenia). Grillujemy z każdej strony aż mięso stanie się miękkie.
Czas grillowania zależy od tego jak grube były plastry mięsa. Im grubsze tym czas grillowania dłuższy.
Do miski przekładamy przyprawy oraz drobno posiekany czosnek. Wlewamy sos sojowy, miód oraz olej. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do woreczka z mięsem. Zawartość dokładnie mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Godzinę przed grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki ( musi nabrać temp. otoczenia). Grillujemy z każdej strony aż mięso stanie się miękkie.
Czas grillowania zależy od tego jak grube były plastry mięsa. Im grubsze tym czas grillowania dłuższy.
mocsłodkości
misia5
My też na niego czekamy. Pogoda jak na razie nas nie rozpieszcza, ale kto wie. Może w końcu się poprawi :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2