Sposób przygotowania:
Karkówka na ostro w plasterkachETAP 1:
Karkówkę wieprzową pokroić na cienkie plasterki. Najlepiej to robić gdy mięso jest lekko zamrożone. Plasterki włożyć do miseczki. Zalać sosem teriyaki. Dolać ok. 2 łyżki oleju. Posypać czosnkiem granulowanym papryką ostrą i słodką w proszku i dobrze wymieszać żeby wszystkie kawałki dobrze sę obtoczyły w marynacie. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na min. kilka godzin.
Następnie obsmażyć mięso na patelni już bez użycia tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Wrzucić do mięsa i obsmażyć.
Następnie podlać odrobiną wody, posolić, doprawić pieprzem i ewentualnie brakującymi przyprawami przykryć i dusić do miękkości aż cały sos wyparuje.
Podawać ze świeżym pieczywem lub ryżem.