Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka z dressingiem nouc cham
Karkówkę skrapiamy oliwą i oprószamy solę i pieprzem. Kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy ją po 3-5 minut z każdej strony. Przekładamy na deskę i odstawiamy na 5 minut.
W międzyczasie w miseczce łączymy sok z limonki z cukrem – mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy sos rybny przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane łodyżki kolendry – mieszamy aż do połączenia się składników.
Karkówkę za pomocą ostrego noża kroimy w cieniutkie plasterki, polewamy je przygotowanym dressingiem, posypujemy listkami kolendry i serwujemy np. z grillowanym pieczywem, smacznego.
W międzyczasie w miseczce łączymy sok z limonki z cukrem – mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy sos rybny przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane łodyżki kolendry – mieszamy aż do połączenia się składników.
Karkówkę za pomocą ostrego noża kroimy w cieniutkie plasterki, polewamy je przygotowanym dressingiem, posypujemy listkami kolendry i serwujemy np. z grillowanym pieczywem, smacznego.
SylaUla
Igraszki Losu
quote nick=SylaUla]Karkówka z dressingiem wygląda przepysznie![/quote]
lukrowanepierniczki