Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Karkówka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla 3-4 dorosłych osób.Smaczne z ziemniakami i surówką z czerwonych buraczków.

Karkówka pieczona

Składniki:

Karkówka pieczona

 

  • 6-8 grubo pokrojonych kawałków karkówki
  • 2-3 duże cebule
  • 2młyżeczki majeranku
  • 1,5 łyżeczki kminku (mielonego)
  • szklanka bulionu,sól,pieprz
  • olej do podsmażenia karkówki

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona
Myjemy mięso,osuszamy.Nacieramy solą,przyprawami,zostawiamy na10-15min żeby trochę przeszło,po czym obsmażamy na oleju z obu stron na złocisty kolor.Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym ,posypujemy cebulą wcześniej drobno posiekaną,odstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 150stopni.Pieczemy 90min.czasem polewając bulionem.Podawaćz sosem.