WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2110]

Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karkówka wieprzowa marynowana w soli, pieprzu ziołowym i czosnku, pieczona w rękawie z dodatkiem mleka.

Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku

 

  • 2 karkówki po ok. 1,5kg każda
  • 2 łyżki soli kamiennej
  • Ok. 3 łyżki pieprzu ziolowego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 1 szklanka mleka
  • Kilka ząbków czosnku

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku

ETAP 1:

Karkówki umyć i osuszyć. Każdą natrzeć ze wszystkich stron solą kamienną, potem obsypać pieprzem ziołowym i papryką w proszku. Karkówki umieścić w rękawie do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plasterki czosnku. Wlać na dno mleko. Rękaw zamknąć i odstawić do lodówki na noc.

Następnie upiec w 180 stopniach przez 1,5 godziny.

Wystudzić, schłodzić i pokroić w cienkie plasterki.

Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku
Karkówka po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku
Karkówki matarte przyprawami i zamknięte w rękawie
Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku
Karkówka obsypana ze wszystkich stron pieprzem ziołowym
Karkówka pieczona w pieprzu ziołowym i mleku
Karkówka natarta solą kamienną ze wszystkich stron