Sposób przygotowania:
Pasztetki - pasztet w cieście kruchym
CIASTO 1.
Łączymy wszystkie składniki i chłodzimy 1 h w lodówce. Po tym czasie ciastem wykładamy foremki od babeczek i wycinamy daszki.
PASZTET 1.
Wszystkie mięsa mrozimy i kroimy w kostkę. Po czym mielimy w maszynce 4-krotnie. Wątrobę mielimy i dodajemy do mięsa. Łączymy razem z przyprawami, bulionem, koniakiem. Dokładnie wyrabiamy Farsz nakładamy do wcześniej przygotowanych i schłodzonych foremek, zamykamy daszkeimz ciasta. Musimy nakłuć górę aby uchodzić mogła para wodna. Smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem./Pieczemy w nagrzanym piekarniku (220 stC)
Przez pierwsze 15-20 minut pieczemy bez przykrycia, gdy się zrumienią temperaturę obniżamy do 180 C i dalej pieczemy pod przykryciem przez 45-50 minut.
Łączymy wszystkie składniki i chłodzimy 1 h w lodówce. Po tym czasie ciastem wykładamy foremki od babeczek i wycinamy daszki.
PASZTET 1.
Wszystkie mięsa mrozimy i kroimy w kostkę. Po czym mielimy w maszynce 4-krotnie. Wątrobę mielimy i dodajemy do mięsa. Łączymy razem z przyprawami, bulionem, koniakiem. Dokładnie wyrabiamy Farsz nakładamy do wcześniej przygotowanych i schłodzonych foremek, zamykamy daszkeimz ciasta. Musimy nakłuć górę aby uchodzić mogła para wodna. Smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem./Pieczemy w nagrzanym piekarniku (220 stC)
Przez pierwsze 15-20 minut pieczemy bez przykrycia, gdy się zrumienią temperaturę obniżamy do 180 C i dalej pieczemy pod przykryciem przez 45-50 minut.
Kniejson
Aleksandra Niparko
Nie do końca talent ;)
Robie to co lubię i łącze to w pracy.