joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Karkówka w piwie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i dzięki piwnej marynacie aromatyczne mięso. Idealna propozycja na rodzinny obiad. Smakuje z ziemniaczkami i surówką, np. z kapusty kiszonej.

Karkówka w piwie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka w piwie

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w piwie
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Włożyć do garnka i zalać piwem. Wrzucić ziele ang, jałowiec i liście laurowe. Wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć mięso z zalewy. Wyłowić ziarenka i liście laurowe i razem z mięsem przełożyć do rękawa do pieczenia. Włożyć pokrojone w ósemki cebule i obrane ząbki czosnku. Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st, po 15 minutach zmniejszyć temp. do 180 st. piec ok 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na kilkanaście minut. 
Karkówka w piwie
Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą i przyprawami
Karkówka w piwie
Karkówkę przełożyć do garnka i zalać piwem. odstawić na noc do lodówki