IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Karkówka piwna na ostro z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karkówka trochę inaczej :)

Karkówka piwna na ostro z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka piwna na ostro z grilla

 

  • 1,5 kg karkówka bez kości,
  • 0,5 litra piwo,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • do smaku przyprawa do grilla,
  • do smaku papryka ostra

 

Sposób przygotowania:

Karkówka piwna na ostro z grilla
Karkówkę umyć i pokroić na plastry szerokości około 1 cm. Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa z obu stron. Każdego kotleta solimy, pieprzymy i posypujemy obficie przyprawą do grilla oraz papryką ostrą. Wszystkie kotlety układamy w głębokiej misce lub garnku, jeden na drugim i zalewamy piwem na około 2 godziny. Pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony podlewając od czasu do czasu piwem. Smacznego!
Karkówka piwna na ostro z grilla
Opiekamy dokładnie z każdej strony, uwaga by nie przypalić!
Karkówka piwna na ostro z grilla
Karkówkę można w trakcie smażenia podlewać pozostałym piwem