Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w czerwonym winie
Karkówkę należy umyć i po dokładnym osuszeniu porządnie natrzeć solą, pieprzem, curry oraz papryką.
Następnie mięso obłożyć cebulą pokrojoną w piórka, posypać majerankiem, listkiem laurowym i całość umieścić w lodówce na około 2 godziny.
Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego oraz polać 1/2 porcji wina i przykryć.
Piec w rozgrzanym piekarniku minimum 1 godzinę w 200 stopniach.
W między czasie karkówkę należy po 30 minutach podlać pozostałym winem.
Następnie mięso obłożyć cebulą pokrojoną w piórka, posypać majerankiem, listkiem laurowym i całość umieścić w lodówce na około 2 godziny.
Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego oraz polać 1/2 porcji wina i przykryć.
Piec w rozgrzanym piekarniku minimum 1 godzinę w 200 stopniach.
W między czasie karkówkę należy po 30 minutach podlać pozostałym winem.
SylaUla
gusia1000
mocsłodkości
mocsłodkości
lukrowanepierniczki