Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z pieczarkami
Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.