Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów, proponuję zrobić oto takie roladki z pieczarkami.

Roladki drobiowe z pieczarkami

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami

Na roladki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • masło - 1 łyżka
  • pieczarki - 350 g
  • cebula - 1 szt
  • ser żółty - 4 plastry
  • sól i pieprz

Panierka

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami
Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.

Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę.

Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.

Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.

Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.

Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.