Sposób przygotowania:
Karkówka po bałkańskuETAP 1:

Osuszone plastry karkówki lekko rozbijamy tłuczkiem , oprószamy słodką papryką.
Pastę paprykową z ogórkami przekładamy do miski, każdy plaster karkówki obtaczamy w paście i układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby lekko nachodziły na siebie. Cebulę obieramy kroimy w piórka.
Posypujemy na wierzchu karkówkę, posypujemy lekko do smaku solą.
ETAP 2:

Pastę paprykową z ogórkami przekładamy do miski, każdy plaster karkówki obtaczamy w paście i układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby lekko nachodziły na siebie. Cebulę obieramy kroimy w piórka. Posypujemy na wierzchu karkówkę, posypujemy lekko do smaku solą.
ETAP 3:

Naczynie przykrywamy pokrywą i wkładamy na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
Po tym czasie nagrzewamy do 180*c piekarnik pieczemy mięso przez 1,5 -2 godziny. Podajemy z dowolną surówką i młodymi ziemniakami.
Smacznego!
zbysiowa
SylaUla
robaczek