Sposób przygotowania:
Marynowana karkówka na grilla
Karkówkę pokroić na plastry nie za cienkie, nie za grube.
Opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym,natrzeć delikatnie pieprzem i solą zostawić na 15 minut.
Z oliwy, sosu sojowego, przypraw oraz przeciśniętego przez praskę czosnku zrobić marynatę.
Marynatą natrzeć dokładnie mięso, włożyć do miski przykryć miskę ściereczką i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie mięso rozłożyć na ruszcie rozpalonego grilla i grillować do miękkości mięsa, obracając co jakiś czas, aby mięso się nie przypaliło.
Grillowaną karkówkę podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym,natrzeć delikatnie pieprzem i solą zostawić na 15 minut.
Z oliwy, sosu sojowego, przypraw oraz przeciśniętego przez praskę czosnku zrobić marynatę.
Marynatą natrzeć dokładnie mięso, włożyć do miski przykryć miskę ściereczką i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie mięso rozłożyć na ruszcie rozpalonego grilla i grillować do miękkości mięsa, obracając co jakiś czas, aby mięso się nie przypaliło.
Grillowaną karkówkę podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.
gusia1000