Sposób przygotowania:
Karkówka w suszonych pomidorach
Plastry karkówki lekko rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Pomidory odsączamy z oleju,kroimy drobno w kostkę. W miseczce mieszamy olej z przyprawami wedle uznania.Dodajemy ketchup i suszone pomidory pokrojone na kawałki.Ucieramy wszystko razem do uzyskania gładkiej masy. Cebulę kroimy w piórka. Nacieramy plastry karkówki z obu stron,obkładamy plasterkami cebuli i zawijamy w folię aluminiową.Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz.(jeżeli chcemy przyspieszyć ten proces,wkładamy na 15 min do zamrażarki). Następnie wyciągamy mięso,rozwijamy z foli i wkładamy do rękawa.Spinamy z obu stron i pieczemy w piekarniku (200*C) przez ok 45 min.Jeśli chcemy uzyskać więcej sosu,wlewamy ok 1/2 szklanki wody do rękawa z mięsem.Podajemy z pieczonymi ziemniakami. Mięso możemy również usmażyć na grillu.Najlepiej je wtedy marynować przez noc.