Sposób przygotowania:
Karkówka z dodatkiem marchwi i cebuliPrzygotowanie mięsa:
Mięso myjemy,osuszamy. Kroimy w plastry 1-1,5 cm. Każdy kawałek mięsa nacieramy przyprawami do smaku.
Obsmażanie mięsa:
Na patelni rozgrzewamy smalec. Obsmażamy po parę min. z obu stron plastry mięsa.
Obsmażone kawałki mięsa zalewamy gorącą wodą (wody tyle aby mięso było przykryte). Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 60 min. pilnując w tym czasie by woda z patelni nie wyparowała.
Etap końcowy:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew myjemy ,obieramy i również kroimy w kostkę. Gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojone warzywa.
Całość dusimy do miękkości,aż większość płynu z patelni odparuje a mięso i warzywa będą miękkie.