ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Papryka faszerowana mięsem z kurczaka i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam takie danie. Pyszne. Papryka upieczona i fajnie chrupiąca. Nadzienie smakowite, bo co można powiedzieć o mieszance grzybów leśnych z kurczakiem. Pycha.

Papryka faszerowana mięsem z kurczaka i grzybami

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem z kurczaka i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem z kurczaka i grzybami

ETAP 1:

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać rozmrożone grzyby - maślaki. Dusić na mały ogniu. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w dość małe kawałki. Dodać na patelnię i dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu pomieszać.

Następnie zdjąć przykrywkę i dusić jeszcze do chwili, aż sos się zredukuje. Dodać przyprawy - tymianek, gałkę muszkatołową, słodką paprykę mieloną, chili, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Lekko przestudzić. Papryki umyć, osuszyć i przekroić każdą tak, żeby przekroić przez ogonek.

Usunąć gniazda nasienne i w ich miejsce włożyć przygotowany farsz. Na wierzch każdej papryki nałożyć po dwie łyżki tartego żółtego sera. Umieścić w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min. Podawać ciepłe, posypane pokrojonym drobno koperkiem. Smacznego.