Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mięsem z kurczaka i grzybamiETAP 1:
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać rozmrożone grzyby - maślaki. Dusić na mały ogniu. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w dość małe kawałki. Dodać na patelnię i dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu pomieszać.
Następnie zdjąć przykrywkę i dusić jeszcze do chwili, aż sos się zredukuje. Dodać przyprawy - tymianek, gałkę muszkatołową, słodką paprykę mieloną, chili, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Lekko przestudzić. Papryki umyć, osuszyć i przekroić każdą tak, żeby przekroić przez ogonek.
Usunąć gniazda nasienne i w ich miejsce włożyć przygotowany farsz. Na wierzch każdej papryki nałożyć po dwie łyżki tartego żółtego sera. Umieścić w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min. Podawać ciepłe, posypane pokrojonym drobno koperkiem. Smacznego.