Sposób przygotowania:
Karkówka duszona z warzywami
1. Warzywa obrać. Marchew, cukinię, seler oraz pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
2. Karczek lekko rozbić, natrzeć solą, pieprzem i ziołami.
3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić na rumiano. Ułożyć karczek i smażyć po 5 minut z każdej strony.
4. Zalać bulionem i dusić przez pół godziny. Dodać starte warzywa i dusić jeszcze około 20-30 minut aż odparuje większość płynu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5. Podawać z ulubionymi dodatkami np. kaszą, czy ziemniakami.
Smacznego!
2. Karczek lekko rozbić, natrzeć solą, pieprzem i ziołami.
3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić na rumiano. Ułożyć karczek i smażyć po 5 minut z każdej strony.
4. Zalać bulionem i dusić przez pół godziny. Dodać starte warzywa i dusić jeszcze około 20-30 minut aż odparuje większość płynu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5. Podawać z ulubionymi dodatkami np. kaszą, czy ziemniakami.
Smacznego!