Sposób przygotowania:
Karkówka z pieczarkami i warzywami
Dokładnie umyte i osuszone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Umyte i osuszone pieczarki kroimy na mniejsze części.
Na patelni z dobrze rozgrzanym olejem przesmażamy karkówkę. Obsmażone mięso przekładamy np. do miski. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy marchew. Zdejmujemy ją gdy zmieni kolor i lekko się przyrumieni.
Na patelnię jeśli to konieczne dodajemy niewielką ilość oleju i przesmażamy pieczarki. Do przesmażonych dodajemy odłożone i przesmażone wcześniej mięso oraz marchew. Oprószamy mąką, dokładnie mieszamy i chwilę przesmażamy.
Następnie wlewamy wodę, dodajemy przyprawy ( bez soli) doprowadzamy do wrzenia. Gdy się zagotuje zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy umytą i pokrojoną w niewielką kostkę cukinię. Doprawiamy solą. Podajemy.
Jeśli ktoś nie lubi cukinii "chrupiącej" proponuję pogotować chwilę dłużej.
Na patelni z dobrze rozgrzanym olejem przesmażamy karkówkę. Obsmażone mięso przekładamy np. do miski. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy marchew. Zdejmujemy ją gdy zmieni kolor i lekko się przyrumieni.
Na patelnię jeśli to konieczne dodajemy niewielką ilość oleju i przesmażamy pieczarki. Do przesmażonych dodajemy odłożone i przesmażone wcześniej mięso oraz marchew. Oprószamy mąką, dokładnie mieszamy i chwilę przesmażamy.
Następnie wlewamy wodę, dodajemy przyprawy ( bez soli) doprowadzamy do wrzenia. Gdy się zagotuje zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy umytą i pokrojoną w niewielką kostkę cukinię. Doprawiamy solą. Podajemy.
Jeśli ktoś nie lubi cukinii "chrupiącej" proponuję pogotować chwilę dłużej.
BozenaMatuszczyk
robaczek
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że przypadło Ci do gustu :)
mocsłodkości
misia5
Dziękuję :) Bardzo mi miło :)
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki