justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Karkówka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chyba nikt z nas nie wyobraża sobie grilla bez soczystej karkówki. Tak przygotowana z pewnością będzie bardzo soczysta i smaczna.

Karkówka z grilla

Składniki:

Karkówka z grilla

 

  • Karkówka 1 kg
  • Ketchup 2 łyż.
  • Ocet balsamiczny 1 łyż.
  • Tabasco 1 łyż.
  • Przyprawa do karkówki z grilla 2 łyż.
  • Sól 1 łyż.
  • Pieprz ziołowy 1 łyż.
  • Musztarda sarepska mały słoik

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla

ETAP 1:

Karkówka z grilla
marynata sprawi, ze karkówka będzie bardzo soczysta

Do miseczki przekładamy musztardę, ketchup, ocet balsamiczny, tabasco, przyprawę do karkówki, sól i pieprz. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą.

ETAP 2:

Karkówka z grilla
mieso dzielimy na kotlety i rozbijamy dosyć cienko

Karkówkę dzielimy na porcje tak jak na kotlety. Każdy rozbijamy dosyć cienko. Mięso z każdej strony smarujemy marynatą. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.

ETAP 3:

Karkówka z grilla
karkówkę najlepiej grillować na tackach do grillowania

Mięso układamy na tacki do grillowania i grillujemy z każdej strony, aż mięso ładnie się zarumieni.