lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karkówka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Dziś karkówka z grilla przy otwartym oknie wyszła wspaniała, to pewnie dzięki marynacie którą zrobiłam do niej.

Karkówka z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z grilla

Składniki na marynatę :

  • miód płynny 2 łyżki

 

  • ocet balsamiczny 2 łyżki

 

  • musztarda sarepska 2 łyżeczki

 

 

 

 

  • sos sojowy 2 łyżki
  • sól do smaku

Dodatkowo:

  • karkówka 6 plastrów

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla

Krok 1

Czosnek obieramy i ścieramy na tarce , dodajemy do niego paprykę słodką i ostrą. Płynny miód łączę z octem balsamicznym, musztarda i sosem sojowym.

Dodajemy starty czosnek z papryką , całość mieszamy.

Krok 2

Karkówkę myjemy i siekaczem do mięsa "ubijamy". Marynatą smarujemy plastry karkówki i wkładamy do pojemnika plastikowego, wstawiamy do lodówki najlepiej na noc by przeszła przyprawami.

Krok 3

Następnego dnia smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron, najlepsza jest soczysta .

Karków z grilla
Karkówkę myjemy i siekaczem do mięsa "ubijamy" . Marynatą smarujemy plastry karkówki.
Karków z grilla
Mięso wkładamy do pojemnika plastikowego, wstawiamy do lodówki najlepiej na noc by przeszła przyprawami.
Karków z grilla
Następnego dnia smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron , najlepsza jest soczysta.

Tagi:

grill mięso