justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Szaszłyki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szaszłyki na grillu to oczywista potrawa, jest przy nich nieco więcej pracy, ale warto je przygotować nawet w najprostszej wersji.

Szaszłyki z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szaszłyki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z grilla
Mięso należy pokroić w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką. Wlewamy 3 łyżki oleju.

Mięso mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę również w kawałki.

Pieczarki obieramy i usuwamy ogonki. Duże dzielimy na pół, małe będą w całości. Nabijamy na patyczki do szaszłyków kawałek mięsa, cebuli, papryki i pieczarki. Najlepiej zacząć od mięsa wtedy nic nie spadnie z patyczka.

Posypujemy szaszłyki delikatnie solą i grillujemy.
Szaszłyki z grilla
Najlepiej zacząć od mięsa wtedy nic nie spadnie z patyczka. Posypujemy szaszłyki delikatnie solą i grillujemy.