Sposób przygotowania:
Szaszłyki z grilla
Mięso należy pokroić w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką. Wlewamy 3 łyżki oleju.
Mięso mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę również w kawałki.
Pieczarki obieramy i usuwamy ogonki. Duże dzielimy na pół, małe będą w całości. Nabijamy na patyczki do szaszłyków kawałek mięsa, cebuli, papryki i pieczarki. Najlepiej zacząć od mięsa wtedy nic nie spadnie z patyczka.
Posypujemy szaszłyki delikatnie solą i grillujemy.
Mięso mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę również w kawałki.
Pieczarki obieramy i usuwamy ogonki. Duże dzielimy na pół, małe będą w całości. Nabijamy na patyczki do szaszłyków kawałek mięsa, cebuli, papryki i pieczarki. Najlepiej zacząć od mięsa wtedy nic nie spadnie z patyczka.
Posypujemy szaszłyki delikatnie solą i grillujemy.